Adatvédelmi irányelvek

Kik vagyunk

A weboldalunk címe: http://gumitar.hu.

Melyek azok a személyes adatok, amiket gyűjtünk és milyen céllal gyűjtjük ezeket

Hozzászólások

Hozzászólás beküldésekor a hozzászólási űrlapban megadottakon kívül begyűjtésre kerül a hozzászóló IP címe és a böngészőazonosító karakterlánc a kéretlen tartalmak kiszűrése céljából.

Egy személytelenített, az e-mail címből előállított karakterlánc (hashnek szokás nevezni) kerül továbbításra a Gravatar szolgáltatás felé, ha ez az oldalon használatban van. A Gravatar szolgáltatás feltételei az alábbi címen tekinthetőek meg: https://automattic.com/privacy/. A hozzászólás elfogadása után, a hozzászólásunk tartalma és a profil képünk is megjelenik nyilvánosan.

Média

Amennyiben regisztrált felhasználó által kerül kép feltöltésre a honlapra, kerülni kell azon az olyan EXIF-eket, amelyekben GPS pozíció adatok is szerepelnek. A honlap látogatói ezeket letölthetik és kinyerhetik a helyadatokat a honlapon található képekből.

Kapcsolatfelvételi űrlapok

Sütik

Ha hozzászólást adsz a honlapodon, bejelentkezve maradhatsz a megadott neved, e-mail-ed és webcímed eltárolásával egy sütiben. A tárolás a te kényelmi céljaidat szolgálja azért, hogy a következő hozzászóláskor ezeket az adatmezőket ne kelljen kitöltened. Ezeknek a sütiknek a lejárati ideje 1 év.

Ha ellátogatunk a bejelentkezési oldalra, akkor átmeneti sütiket állítunk be annak érdekében, hogy megállapítsuk, hogy a böngésző elfogadja-e a sütiket. Ezek a sütik nem tartalmaznak személyes információt, és törlődnek, ahogy bezárjuk a böngészőt.

A honlapra történő bejelentkezéskor több sütit hozunk létre, amely elmenti a bejelentkezési információt és a szerkesztőfelület megjelenítési opcióit. A bejelentkezési sütik két napig érvényesek, a szerkesztőfelület megjelenítési opcióit tároló süti egy évig. Amennyiben az “Emlékezz rám” opciót bejelöljük, a bejelentkezés két hétig folytatódik. Kijelentkezéskor a bejelentkezési sütik eltávolításra kerülnek.

Amennyiben bejegyzést vagy oldalt szerkesztünk, egy újabb sütit tárol el a böngészőnk. Ez a süti nem tartalmaz személyes adatot, egyszerűen csak a bejegyzés azonosító számát tárolja, amelyet szerkesztettünk. Egy nap múlva jár le az érvényessége.

Más honlapokról származó beágyazott tartalmak

A honlapon elérhető bejegyzések külső forrásból származó beágyazott tartalmakat (pl. videók, képek, cikkek stb.) használhatnak. A külső forrásból származó beágyazott tartalmak pontosan úgy viselkednek, mintha meglátogattunk volna egy másik honlapot.

Ezek a webhelyek lehetséges, hogy adatot gyűjtenek a látogatókról, sütiket vagy harmadik féltől származó követőkódot használnak, figyelik a beágyazott tartalommal kapcsolatos felhasználói viselkedést, ha rendelkezünk felhasználói fiókkal és be vagyunk jelentkezve az oldalra.

Analitika

Mennyi ideig őrizzük a személyes adatot

Ha hozzászólunk, a hozzászólás és annak metaadatai nem meghatározható ideig a rendszerben maradnak. Ennek célja, hogy az összes ezt követő bármely hozzászólás általunk megismertté és jóváhagyottá váljon, azaz ne kerüljön fel a moderálandó hozzászólások listájára.

A honlapon regisztrált felhasználók (ha vannak ilyenek) személyes adatai a saját felhasználói profiljukban is tárolásra kerülnek. Minden felhasználó megtekintheti, szerkesztheti vagy törölheti a személyes adatait bármikor (kivéve, hogy nem változtathatja meg a saját felhasználói nevét). A honlap rendszergazdái ezen információkat szintén megtekinthetik és szerkeszthetik.

Milyen jogokkal rendelkezik a felhasználó a saját adatai kapcsán

A weboldalon regisztrált fiók vagy hozzászólás írása esetén kérhető a személyes adatok export fájlban történő megküldése, amely bármilyen adatot tartalmaz, amit korábban a felhasználó rendelkezésünkre bocsátott. Kérhető továbbá, hogy bármilyen korábban megadott személyes adatot töröljük. Ez nem vonatkozik azokra az adatokra, amelyeket adminisztrációs, jogi vagy biztonsági okokból kötelező megőriznünk.

Hová továbbítjuk az adatokat

A látogatók által beküldött hozzászólásokat automatikus spamszűrő szolgáltatás ellenőrizheti.

Hogyan tudod letiltani/törölni a cookie-kat?

Számítógépen:
A cookie-kat kétféle módon tudod törölni:

Az egyik mód: tekintsd meg a böngésződ menüjében a már feltelepített cookie-kat, és töröld ki őket – egyesével vagy mindet egyszerre.

Apple Safari böngésző esetén: kattints a “Beállítások” menüelemre, majd az “Adatvédelem” gombra, és a “Sütik és webhelyadatok” párbeszédpanelben törölheted a cookie-kat.
Google Chrome böngésző esetén: kattints a “Beállítások” menü “Adatvédelem” almenüjében a “Tartalombeállítások” gombra, ahol az “Összes cookie és webhelyadat” gombra kattintva megtekintheted és törölheted a cookie-kat.

Internet Explorer böngésző esetén: “Eszközök” menügomb, majd “Internetbeállítások” parancs, aztán “Általános”, majd “Böngészési előzmények”, aztán “Beállítások”, majd az ”Ideiglenes internet fájlok” résznél kattints a “Fájlok megtekintése” gombra.

Mozilla Firefox böngésző esetén: az “Eszközök” menüben kattints a “Beállítások” részre, majd az “Adatvédelem”-re, végül a “Sütik eltávolítása” funkciógombra.

A böngésződben is letilthatod a cookie-kat, vagy beállíthatod, hogy a telepítés előtt figyelmeztetés jelenjen meg a gépén. A beállítás módja eltérhet a különböző böngészőprogramokban, de a “súgó” menükben segítséget kaphatsz a művelet elvégzéséhez. Ha több számítógépet használ,sz mindegyiken külön el kell végeznie a műveletet. A weboldalon használt cookie-k letiltása vagy törlése módosíthatja a felhasználói élményt, sőt blokkolhatja a weboldal betöltését is.

Okostelefonon vagy tableten:
Az alább részletezett módok egyikével törölheted a sütiket:

Android böngésző: Nyisd meg az alapértelmezett képernyőt (Homescreen), onnan nyisd meg a webböngészőt, és a “Menü” gomb megnyomása után a “Beállítások” (Settings) panelt. Ilyenkor az alkalmazható beállításlehetőségek jelennek meg a képernyn, vagy a következő három opció egyike: “Privacy & Security”/ “Privacy”/ “Security” (adatvédelem és/vagy biztonság). Válassza ki a “Clear Cache” (háttér memória törlése) parancsot, majd az OK gombbal hagyd jóvá a műveletet, válaszd ki a “Clear all cookie data” (sütik törlése) parancsot, majd az Ok gombbal hagyjd jóvá. Nyisd meg újra az alapértelmezett képernyőt (Homescreen). Kapcsold ki, majd kapcsold vissza a készüléket.

Google Chrome böngésző: a böngésző menüsorában válaszd ki a Chrome menüt, majd “More tools” (További eszközök) és “Clear browsing data” (Böngészési adatok törlése) parancsokat. A megjelenő párbeszédablakban jelöld be a “Cookies and other site and plug-in data” (Cookie-k, illetve webhelyek és beépülő modulok adatai) és a “Cached images and files” (Gyorsítótárban szereplő képek és fájlok). A panel felső részében kiválaszthatod, milyen időszakra visszamenőleg kívánod letörölni a sütiket. Ha minden sütit le szeretnél törölni,, válaszd ki a “beginning of time” (mindenkori) opciót. Ezután nyomd meg a “Clear browsing data” (Böngészési adatok törlése) gombot.

Apple iOS 8: Nyomd meg a Home gombot, majd az alapértelmezett képernyőn válaszd ki a “Settings” (Beállítások) gombot. Válaszd ki a listából a Safarit, és nyomja meg a “Clear History and Website Data” (Böngészési előzmények és adatok törlése) gombot. A felugró üzenetben erősítsd meg szándékodat a “Clear History and Data” (Előzmények és adatok törlése) válasz kiválasztásával. Nyomjd meg ismét Home gombot, és indítsd újra a készüléket.

A weboldalon telepített sütik törlése vagy letiltása negatív hatással lehet az oldal bizonyos funkcióinak működésére, akár lehetetlenné is teheti azt.

Célzott reklám/közösségi oldal cookie-k

A célzott reklám cookie-k harmadik fél kezelésében álló adatcsomagok, amelyek célja, hogy relevánsabb reklámtartalmat szolgáltassanak a felhasználóknak. Megjegyzik a felkeresett oldalakat, személyes adatokat is gyűjthetnek – ez a legtöbb esetben a felhasználó IP-címét jelenti. A cookie-k által tárolt információ harmadik fél részére is kiadható.

Ezek a cookie-k a célzott internetes reklámok elhelyezésében segítenek, megjegyzik a felhasználó érdeklődési profilját, amelyre az oldalon tett látogatásakor hozzáférhető böngészési előzményekből következtetnek. A cookie-k a honlapot felkereső felhasználó beleegyezésével települnek fel az eszközre: a weblapon ilyenkor egy párbeszédpanel jelenik meg, és a felhasználó elfogadhatja vagy elutasíthatja az ilyen típusú cookie-kat.
A honlapokon használunk ún. social plugin-okat (közösségi kapcsológombokat), melyek olyan közösségi oldalakkal kötik össze a weboldalt, mint a Facebook, Linkedin vagy a YouTube, és lehetővé teszik a tartalom azokon való megosztását.

A látogatás ideje alatt alapbeállításban le vannak tiltva a közösségi kapcsológombok (social plugin) , vagyis ilyenkor semmilyen információ nem kerülhet a közösségi oldalra az Ön kezdeményezése nélkül. Ha mégis használni szeretné ezeket a kapcsolókat, egy kattintással aktiválhatja őket. Egészen addig aktívak maradnak, amíg újra ki nem kapcsolja őket, vagy letiltja a vonatkozó cookie-kat. A jelen tájékoztatóban megtalálja a cookie-k letiltásának módját. Aktiválás után a kapcsoló (plugin) összeköti az oldalt a kívánt közösségi platformmal, és megosztható lesz a tartalma. Ezt követően a közösségi oldalról direkt adatátvitellel létrejön az összeköttetés.

A plugin aktiválásával az adott közösségi oldal adatokat gyűjthet a honlapról, függetlenül attól, hogy ténylegesen használja-e az oldalon lévő közösségi gombot (plugin) vagy sem. Ha be van jelentkezve a közösségi oldalra, a közösség oldal megjegyzi az Ön látogatását. Egyéb oldalak felkeresése azonban nem lesz nyomon követhető a közösségi oldalon egészen addig, míg az adott oldalon nem aktív a közösségi oldalhoz tartozó kapcsológomb (plugin). Ha Ön tagja egy közösségi oldalnak, de nem szeretné, hogy az oldal adatokat gyűjtsön a weblap felkeresésével kapcsolatban, a kapcsológomb aktiválása előtt ki kell jelentkeznie a közösségi oldalról.
Fontos tudni, hogy nekünk nincs befolyásunk vagy döntési lehetőségünk a közösségi oldal által, az aktív kapcsológombok (plugin) közvetítésével összegyűjtött adatok mennyiségével és természetével kapcsolatban. Személyes adatainak védelmében, illetve az átvitt adatok mennyiségéről és minőségéről, az adatátvitel céljáról és az adatkezelésről történő tájékozódás érdekében, kérjük, hogy olvassa el a közösségi oldal adatkezelési tájékoztatóját.
Vállalatunk weboldalai a következő közösségi oldalak kapcsolóit (plugin) használják:

facebook.com, kezeli: Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA (“Facebook”). A https://developers.facebook.com/docs/pluginsoldalon megtalálja a Facebook kapcsolók (plugin) listáját és leírását. A Facebook személyes adatvédelemmel kapcsolatos irányelveit a http://www.facebook.com/policy.phpoldalon találja meg. A Facebook-kapcsoló (plugin) letiltására a böngészőjébe beépülő modult is telepíthet, pl. a “Facebook Blocker” elnevezésűt.

Youtube, kezeli a Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA. A YouTube személyes adatvédelemmel kapcsolatos irányelveit a https://www.youtube.com/static?template=privacy_guidelinesoldalon érheti el.

Twitter bejegyzések, kezeli a Twitter Inc., 1355 Market Street, Suite 900, San Francisco, CA 94103 USA. A fejlesztőkre vonatkozó eljárási szabályzat a következő oldalon érthető el:https://dev.twitter.com/overview/terms/agreement-and-policyTovábbi információért látogasson el ide:https://twitter.com/privacy

Google +, kezeli a Google Inc., székhelye a 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA. A személyes adatok védelmével kapcsolatos további információért látogasson el a következő oldalra:https://www.google.fr/intl/fr/policies/privacy/

Érvényben lévő eljárások adatkezelési sérelmek esetén

A felhasználó, esetleges jogsértés esetén az adatkezelővel szemben panasszal, a Nemzeti Adatvédelmi és
Információszabadság Hatóságnál lehet élni:
Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
Levelezési cím: 1530 Budapest, Postafiók: 5.
Telefon: +36 -1-391-1400
Fax: +36-1-391-1410
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu